TOP

Om Australian Shepherd

En Australian Shepherd kaldes i daglig tale  ”Aussie”. Racen stammer på trods af navnet fra Amerika. 
En Australian Shepherd er opdrættet som farm- og ranchhund, ikke blot som arbejdshund, men også til selskab og beskyttelse af familien og hjemmet. Hunden skal aktiveres, men den er lige lykkelig, hvad enten den arbejder som hyrdehund, eller blot er aktiv sammen med sin ejer/familie, som den er utrolig hengiven overfor.

En Australian Shepherd er en meget intelligent hund, som har let ved at lære og gerne vil gøre sin ejer tilfreds. Disse egenskaber ligger naturligt til hunden, idet den ellers ville være ubrugelig som arbejdshund. Racen er blevet brugt overalt i Amerika til arbejde med både kvæg, får, geder og fjerkræ.

Australian Shepherd har i mange år været populære på mindre gårde, hvor de har været brugt til arbejdet med kvæg og får, samtidig med at de har været glimrende familiehunde. I tidligere tider har man ofte betroet Aussien, at passe på familiens børn, når begge forældre måtte arbejde i marken. Børn, hus og andre værdier var sikre, når familiens Aussie var der. Langt de fleste Aussier er venlige overfor alle mennesker, men de kan være en smule reserverede og forsigtige overfor fremmede. Aussien har tendens til at knytte et stærkere bånd til sin familie end andre racer og kan derfor være meget beskyttende overfor familien, hvis den mener der er en konkret trussel til stede.
 Fordi disse hunde er opdrættet til at hyrde kvæg, skal deres intelligens og energi bruges andetsteds, hvis de ikke arbejder med hyrdning. Lydighedstræning anbefales og Aussier lærer hurtigt. Agility er Aussien helt suveræn til og den elsker det. Når Aussien vokser op med børn, elsker de dem højt og vil hurtigt blive en fantastisk legekammerat. En Aussie behøver ikke nødvendigvis en hel bondegård, at udfolde sig på, men den behøver daglig motion og opmærksomhed. Unge hunde behøver mere leg og motion de første par år af deres liv, hvilket i øvrigt gælder langt de fleste hunderacer. 
Aussien elsker at spille bold og frisbee, ligesom de fleste elsker vand og svømning.

Hvis du leder efter en hund med en intens vilje til at behage dig og som er meget trofast mod dig og din familie, så vil Aussien være et vidunderligt familiemedlem og samtidig en god samarbejdspartner, hvis du har kvæg, får, geder, heste eller måske ænder og gæs. 
Har du ingen hyrdeopgaver til din Aussie, men er mere til hundesport, udendørsliv og måske agility er det også perfekt. Du skal dog være klar over, at Aussien har et stærkt territorialt instinkt og at den helt naturligt vil være beskyttende overfor sin ejer og hjemmet.